İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

İkinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken bir çok durum söz konusu, son zamanlarda sıfır araçların fiyatları çok fazla yükseldiği için, vatandaş ikinci el araçlara yöneldi. Sahibinden ikinci el araç almayı tercih edenler dikkat kurumsal kimliği olmayan kötü niyetli satıcılar öncelikle güven sağlayarak sahte ilanlarla siz farkına varmadan sizi dolandırabilir.

 

İkinci el araç alırken dikkat

 

İkinci El Araç Alırken Aracı Görmeden Kapora Göndermeyin!

 

İkinci el ve sıfır araç fiyatları son zamanda büyük bir hızla yükselmekte. Araç alacaklar bütçelerine göre cep yakmayacak uygun bir araç bulmak için çokça ter döküyor. İkinci el araç piyasasının yükselmesini fırsat bilen dolandırıcılar bir çok hile ile alıcıları kandırarak dolandırmakta.

 

Dolandırıcı yöntemlerinden bir tanesi de aracın fiyatını piyasa fiyatından uygun göstererek, aracın bir sorunu olmadığını belirtip kendisinin devlet memuru olduğunu satıcıya söyleyerek güven oluşturuyor. Alıcının aracı alamama korkusundan kapora göndererek başkasına satılmamasını sağlıyor. Ama kötü niyetli satıcı kaporayı alıp ilanını kaldırarak kayıplara karışıyor. Sizinde hayalleriniz ve paranız duman olup uçuyor. Bu tür maduriyetler yaçamamak için kapora göndermeden bir kez daha düşünmenizde fayda var.