Çok Konuşulan Elektrikli Otomobil Modelleri

2022 Gündem de Olan Elektrikli Otomobil Modelleri

İşe Çok Konuşulan Bazı Elektrikli Araba Modelleri

  • Smart Fortwo Electric Drive
  • Kia Soul EV
  • Volkswagen e-Golf
  • Tesla Model X
  • Hyundai Ionic EV
  • Renault Zoe
  • Tesla Model S
  • Chevrolet Bolt EV
  • Toog
  • Citroen Amie
  • XEV Yoyo

TOGG Elektrikli Otomobil

TOGG fabrikasında önemli bir aşama geride kaldı. Bursa Gemlik’teki kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan fabrikaya 250’den fazla robot getirildi. Yerli otomobilin fiyatına değinen TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “Fiyatlar içten yanmalı C segment SUV ile rekabetçi olacak” dedi.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un yeni görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Yılsonu itibariyle artık Türkiye’nin otomobili TOGG üretime başlamış olacak. Testlerin hepsinde de çok başarılı” şeklinde açıklamada bulundu.

toog elektrikli otomobil modeli

FORD Elektrikli Otomobil

Volkswagen ve Ford, elektrikli otomobiller için ittifakını genişleteceklerini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Ford, Volkswagen’in modüler otomobil platformunu kullanarak ikinci bir elektrikli araç üretecek. Böylece Ford, 2026’dan itibaren Avrupa’da elektrikli araçlar için planlanan üretim adetini 1,2 milyon adede çıkarmış olacak. Öte yandan Volkswagen, yüksek teknoloji geliştirme maliyetlerini Ford ile paylaşarak elektrikli araçları daha ucuza piyasaya sürebilecek.

ford elektrikli otomobil

VOLKSWAGEN Elektrikli Otomobil

Volkswagen, IAA Münih Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA MOBILITY 2021) yeni konsept otomobili ID.Life’ı tanıttı. Güçlü hatları ve küçük boyutlarıyla dikkat çeken model, tamamen elektrikli bir kompakt crossover.

Volkswagen’in ikonik modeli T1’den ilham alınan elektrikli ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo tanıtıldı. Aracın ilk olarak beş koltuklu modeli yılın üçüncü çeyreğinde, standart aks mesafeli altı koltuklu model, yine yıl içinde, uzun aks mesafeli yedi koltuklu versiyon ise gelecek yıl satışta olacak

volkswagen elektrikli otomobil modeli

FİAT Elektrikli Otomobil

Fiat markasının kompakt sınıftaki modeli Egea, Ocak ayında lansmanı yapılan Cross Wagon’dan sonra hibrit motor seçeneğiyle dünya yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni nesil hibrit motor seçeneğine sahip, otomatik vitesli Fiat Egea’lar, Nisan ayından itibaren Türkiye ve dünya pazarlarında üç donanım seviyesiyle satışa sunulacak.

Yeni hibrit egea elektrikli

GÜNSEL Elektrikli Otomobil

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yüzde 100 elektrikli ilk yerli otomobili GÜNSEL’in ilk modeli B9, Londra’da düzenlenen Elektrikli Araçlar Fuarı’nda (London Ev Show) yerini aldı.

günsel elektrikli otomobil

RENAULT Elektrikli Otomobil

Renault‘un sahibi olduğu Alpine, 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli modellere geçeceğini açıklamasının ardından içten yanmalı motora sahip aracını tanıttı. Renault Megane RS’in turbo şarjlı 1.8 litrelik motorunun kullanıldığı yeni A110, üç farklı versiyonla gelecek.

renault elektrikli otomobil modeli

XEV YOYO Elektrikli Otomobil

XEV YOYO, dünyanın ilk 3D yazıcıyla üretilen elektrikli araçlarından biri. Aracın bataryasız ağırlığı yalnızca 450 kilogram.Türkiye’de XFM tarafından satılacak olan YOYO, 20 beygir gücünde tek motor ve 10.3 kWh kapasiteli batarya paketiyle geliyor.

Yarım ton ağırlığındaki kompakt elektrikli otomobil, iki koltuklu bir iç dizayna sahip.XEV YOYO değiştirilebilir batarya pakediyle geliyor. Saatlerce şarj etmek yerine dakikalar içerisinde bataryayı değiştirmek mümkün.XEV YOYO Türkiye fiyatı merak konusu Çin’de üretilen araç bazı Avrupa ülkelerinde de satışta.

XEV YOYO Elektrikli Otomobil

CİTROËN AMİ Elektrikli Otomobil

Tamamen elektrikli sürüş özelliği ile çevre dostu bir ulaşım çözümü olan AMI, trafiğin yoğun yaşandığı şehir merkezlerine özgürce seyahat olanağı sunuyor. AMI, güncel ve gelecekteki kentsel kısıtlamalara cevap veren yeni bir ulaşım çözümü. Tamamen elektrikli güç aktarma teknolojisi, tamamen sessiz bir sürüş sağlıyor. Fransızca kelime anlamı arkadaş olan AMI, çevreci teknolojisi ve pratik kullanımı ile şehir trafiğinde mükemmel yol arkadaşınız.

TASARIM

AMI %100 Elektrikli, sınırlı sayıda simetrik parçadan (tamponlar, sürücü tarafında arkadan menteşeli kapı, akıllı eşya koyma yeri, gibi) oluşan akıllı bir tasarıma sahip.

SON DERECE KOMPAKT

2,41 m uzunluğu, 1,39 m genişliği ve 1,52 m yüksekliği ile AMI %100 Elektrikli, son derece kompakt boyutlara sahip ve bir park boşluğunun sadece yarısını kaplıyor. 7,2 metre dönüş çapı şehir içindeki zorlu manevraları kolaylaştırıyor.

GÜVENLİK VE KONFOR

AMI %100 Elektrikli, ısıtmalı ve kapalı yolcu bölmesiyle 2 veya 3 tekerlekli araçlardan daha fazla koruma sağlıyor. Panoramik tavan, geniş ön cam, yan camlar ve arka cam aydınlık bir iç mekan sunuyor.

BAĞLANABİLİRLİK

AMI %100 elektrik, akıllı telefonunuzu bağlamak üzere direksiyonun sağ tarafında bir USB bağlantı noktası bulunuyor. DAT@AMI bağlantılı terminali üzerinden My Citroën uygulamasını kullanarak tüm verileri (güncel sürüş menzili, kilometre, vb.) görüntüleyebilir ve yakındaki halka açık şarj istasyonlarını bulabilirsiniz.


Blog yazımızda gündemde olan elektrikli otomobil modellerini kısaca tanıtmaya çalıştık. Sizlerde elektrikli araç modelleri ile ilgili düşünce , görüş ve önerilerinizi alt kısımda bulunan yorum bölümüne yazarak paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

  • Yorum Yok.
  • Yorumunuzu Yazın