Çip Krizi Nedir? Arabalarda Çip Krizi

Çip Krizi Nedir? Arabalar da Çip Krizi

Çip Krizi kelimesini son zamanlarda çok duymaya başladık. Özellikle otomativ sektörünü etkileyen çip krizi araç fiyatlarında da yükselmelere sebep oldu. Sıfır ve ikinci el araba satışlarında çip krizinden dolayı fiyatlar epey yükselecek gibi. Sıfır araç tedarik sürecinde de sıkıntı yaşayan bayiler müşterilerine minimum bir ay gibi bir sürede araç teslimleri için gün vermekte. Peki çip krizi nedir? Otomativ sektöründe çip krizi sonucunda neler olacak?

 

Çip Krizi Nedir?

Pandemi koşulları sürecinde bir çok sektör durma noktasına geldi. Bu sektörlerden biride çip üretimi sektörü. Elektronik aletlerde kullanılan çiplere talep aşırı bir şekilde artınca üretimde yaşanan sıkıntılardan dolayı tedarik süreçleri yavaşladı. Otomativ sektöründe de kullanılan çipler araç olacakların bir anda kabusu haline geldi. Çip krizi araç fiyatlarınada yansıdı. Sıfır ve ikinci el araba fiyatları el yakmaya başladı.

Sıfır Arabalarda Çip Krizi Ne Zaman Biter?

Otomativ sektöründe büyük paya sahip olan avrupa ülkesi şirketleri çip krizi dolayısı ile uzun bir süre daha sıkıntılar yaşayacak gibi. Bir çok sektörü de ilgilendiren bu kriz ham madde ve üretim sürecinin uzun sürmesinden dolayı talepleri karşılamakta zorluk çekeceği ön görülüyor. Türkiye de otomotiv sektöründe istihdam bakımından önemli bir yere sahip, 2022 yılında da bu krizin etkilerini hissedecek gibiyiz şimdiden sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında büyük artışlar ve tedarik sıkıntıları yaşanmaya devam ediyor. 2022 yılı sonuna doğru pandemi süreci etkileri zayıflarsa sektörde çip krizi de sona erecektir.

arabalarda çip krizi

Çip Krizi Nedir? Arabalar da Çip Krizi konulu haberimizde Farkedil olarak sizlere Çip Krizi Nedir? Arabalar da Çip Krizi ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen aşağıdaki yorum bölümüne Konu ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. Farkedil de İkinci el vasıta ilanlarına göz atarak bütçenize uygun araçlar satın alabilirsiniz.

Aracınızı Satmayı Düşünüyorsanız Farkedil de ÜCRETSİZ İLAN verebilirsiniz.

Yorumlar

  • Yorum Yok.
  • Yorumunuzu Yazın